Acasă   ||    Locaţie   ||    Contact   ||
 
INFORMARE PUBLICĂ
Informaţii utile<<  
Despre noi<<  
Organigramă<<  
Oferta noastră<<  
Regulament intern<<  
Legislaţie<<  
Revista<<  
Declaraţie de avere<<  
Declaraţie de interese<<  
   
Proiecte
Erasmus +<<  
POCU<<  
   
S.C.M.I.
Legislaţie<<  
Proceduri<<  
Transparenţa decizională<<  
   
BIBLIOTECĂ
Informații utile<<  
Activități metodice/ științifice/ culturale<<  
Legislație de bibliotecă<<  
CDI<<  
   
ALTE INFORMAŢII
Noutăţi<<  
Informaţii de la parteneri<<  
CCD-uri din ţară<<  
Link-uri utile<<  
   
VIZITATORI

free hit counter
   
 
 

Gender Equality in Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics

Casa Corpului Didactic Mureș este coordonatorul unui proiect european în valoare de 149.075 euro. Proiectul intitulat „Gender Equality in Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics” este finanțat în cadrul programului Erasmus+, Acțiunea cheie 2 - Parteneriate Strategice în domeniul educație scolară KA201, număr de identificare proiect 2020-1-RO01-KA201 - 080189.

La nivelul județului Mureș sunt implicate în proiect 4 instituții de învățământ (parteneri asociați): Școala Gimnazială „Aurel Mosoraˮ Sighișoara, Școala Gimnazială „Traianˮ Târnăveni, Liceul Tehnologic „Sfântul Gheorgheˮ Sângeorgiu de Pădure, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanuˮ Târgu Mureș.

Prioritatea acestui proiect constă în dezvoltarea și integrarea unor metode și tehnici inovatoare în educație, cu scopul de a promova egalitatea de gen în și prin educație, prin modelarea atitudinilor și comportamentelor de gen.

Obiectivul principal al proiectului constă în creșterea capacităților de reducere a stereotipurilor în învățămâtul preșcolar, primar și gimnazial prin elaborarea unei serii de materiale inovatoare și interactive, testate printr-o lentilă a științei comportamentale pentru potențialul lor de a crește egalitatea prin modificarea abilităților practice de zi cu zi și a normelor sociale privind atitudinile și stereotipurile în predarea STEAM.

În proiect sunt implicate cinci instituții din patru țări (CCD, organizații non-guvernamentale, IMM-uri,) din România, Spania, Irlanda și Bulgaria. Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 24 de luni (01.09.2020-31.08.2022).